Thursday, March 5, 2009

110: Menulis

Hari Khamis sudah menyusul menjengukkan wajahnya. Hujan masih belum berhenti di luar sana. Aku...aku masih belum juga menyudahkan mss yang terhenti seketika apabila kusyuk sangat mendengar Ustaz Akhil Hayy berdoa munajat. Sedih dan hiba.
Photobucket


4.15pm
Masih mencari idea utk menulis.Eh! seronok sangat hari ni sebab aku boleh menulis dgn lancar dan tenang tanpa gangguan. Suasana sunyi dan sepi begini memang memudahkan aku. Ada masanya tersekat juga ideaku. Tapi tak mengapa, ambillah buku ke atau dengarlah radio ke itupun blh mendatangkan idea,kan?. Ibu Mimie Afinie, Kak DS, Kak Seri dah angguk2 geleng2 dah tu! hehehe

Photobucket

4.17pm
Ermmm...dalam kepala duk fikir, bilalah agaknya dapat aku pergi bercuti. Nak ajak Fidza lah kawan lama yg dah berbelas tahun aku tak jmpa tapi kami hanya berhubung melalui sms je!. Kalau bercuti nak ke mana ya?. Aku terbayangkan Pulau yang indah. Memang aku suka pergi pulau sbb rasa tenang dan damai. Last aku pergi bercuti, Pulau Langkawi. Syok lah dpt bercuti. Yalah ada yang support tiket flight dan makan2 serta penginapan hehehe Agaknya bila nak dpt free lagi ek!.Oh! ya...aku hampir nak ke Pulau Bali tapi hampa betul sbb aku tak sempat nak buat passpot.Huh! melepas btl. Tak apalahkan, dh bukan rejeki aku sik!hehehe

Oklah...nak sambung menulis sblm seruan azan asar dtg memanggil.

3 comments:

ZARA March 5, 2009 at 12:54 AM  

Cuti-cuti sekolah ni memang seronok gi holiday. Kak pun suka bercuti di Pulau. Sekarang ni dah tak ada org buat rombongan macam 'rombongan cik Kiah' tu... ala... teringat pulak zaman sekolah-sekolah dulu... gi rombongan Port Dickson...

Salbie S March 5, 2009 at 1:22 AM  

Heheh rombongan cik kiah masih ada lagi ek kak? Yalah mmg seronok bercuti, tp tak tau nak pegi dgn sapa huhhu Cik Kiah tu ada, tapi sbk memanjang heheh

Bonda March 6, 2009 at 2:32 AM  

wah..best kan bercuti nih..rindu nak pergi langkawi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP