Wednesday, September 21, 2011

'MENGUNYAH' KARIPAP PANAS DI TENGAH SAWAH

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh



Sudah lama pula tidak mengemaskini belog yang entah lemak berkrim entahkan tidak ni!



Hakhakhak.


Ke mana saya menghilang? Eh? macam ada blogger yang mencari saya pula hehe



Tadi saya ke Popular Book. Seperti biasa saya 'lapar' kan buku setiap bulan keh keh keh. Saya berada di dalam kedai buku itu saja dalam dua jam huh! jenuh saya mencari buku yang saya suka. Al maklumlah saya kan cerewet di dalam bab memilih buku ni!erk! bukan buku saja tetapi benda lain juga koh koh koh.



Buku apa yang saya beli? Hoho Pada mulanya saya hendak membeli buku yang itu malah buku tersebut sudahpun berada di tangan saya. Alih-alih saya terpandangkan buku lain lantas saya ambil haih! wakakaka.



Karipap-karipap Cinta. Begitulah judul buku tersebut. Wow! berselera dapat makan hari-hari.



Hek hek hek.



Only in book and film! Saya pasti ada di antara anda yang menonton cerita ni di pawagam. Saya? hehe Saya tidak suka menonton di pawagam.



Kenapa?



Hoho sebabnya saya rimas dan lemas. Setiap kali ada pelawaan daripada anak-anak buah saya menolak dengan baik. Setakat menemani mereka di luar pawagam saya rela. Selepas itu saya lebih rela 'rimas dan lemas' di dalam kedai buku.


Rupa-rupanya cerita ni di tayangkan pada hari pertama raya baru-baru ni! Hoho kenapa saya tidak tahu? Haih... sebab saya bukan minat wayang hehe Andai ada yang hendak baca berkaitan cerita ni silalah click {baca:klik} di sini



Selamat 'mengunyah' karipap panas-panas. Sedap bukan? hehe



Bie:Suka membaca dan membaca dan membaca... Lama pula tidak makan karipap yang dijual panas-panas haishhh!!!

2 comments:

hanaahmad September 22, 2011 at 1:18 AM  

best tak buku ni? saya dah susah nak baca buku2 cm gini lepas dah sangkut dengan buku Hlovate & Andrea Hirata.

Bie'z September 22, 2011 at 2:42 AM  

HANA~dah sembuh ek?huhu rindu nak baca monolog terbaru anda.
Baru baca separuh laa HANA.But tak menghampakan lah, memang ada lucunya.Uik.. main sangkut2 plak dia heee~sangkut dgn Andrea xpe jangan sangkut dgn Hlovate dah lain jadinya wahaha just joking!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP