Thursday, October 30, 2008

BILA NAK UPDATE?

Dah lama juga aku tak update blog ni.Bknnya apa, aku tak ada kemudahan internet di rumah, kalau aku ke KL dan stay kat rumah kakak aku, memang rajin sgtLah aku ni meng update kan blog aku tu!.Blog aku yg wujud ni pn sebab aku stay kat rumah kakak aku tempoh hari Lah sehinggaLah Lahir blog ni...mcm ada satu semangat yg Lahir secara tiba2 utk buat blog ni.Pada aku elok juga ada blog, blh jugak berkenal-kenalan dgn penulis2 yg dah ada nama macam Kak Aina, Kak Aida Adriani, Kak Dewi Sukma, Kak Syima Syawal, Kak Durra Fatiha, Kak Mimie Afini ( sekadar menyebut beberapa nama).Blh juga bertukar-tukar pandangan kan, berkongsi rasa ke dan mcm2Lah. Kalau aku pergi KL dan stay kat rumah kakak aku memang aku rajin sangatLah upadate blog aku tu...mcm dh tak ada kerja sangat Lah tu? Sampai terlebih suda...meng update blog hehehe kalau dh terlebih suda...meng update blog sampaikan makan minum pn aku blh lupa.Itu tak apa lagi, yg jadi masalahnya kalau terlebih suda...malas nk buat cerpen atau sajak atau menghabiskan nvl yg tertangguh tu!. Siapa nk jwb tu?. Kalau aku ada kerja lain tak apaLah jugak kan, ni tak aku memang sepenuh masa kerja aku dok menghadap komputer siapkan hasil2 karya senang cerita kerja aku menulis sepenuh masa....hisy...kalau tak menulis sehari rasa mcm nak mati hehehe kalau tak menulis, aku nak mkn apa?.Apa nk aku mkn?. Hehehe sekrg ni zmn RM, no money no talk no kehidupan huhuhu Ya Lah, sebagai penulis sepenuh masa aku kenaLah sepenuh masa menulis, tapi time akuterlebih suda...rajin sgt nk menulis, sampaikan 24 jam sehari pun rasa tk cukup, masaLah betul.Betul tak?heheh dan...kalau akuterlebih suda...mls, jgn cakaplah, nak tgk komputer pn tak sudi.Jangan...jangan malas malas, tak baik tu! Hehehe
hARI ni, macam rajin sangat nak menyudahkn cerpen yg tertunggak tempoh hari.Sejak dua menjak ni aku sibuk sikit.Hah? apa kebendanya yg sibuk sangat tu?.heheh...ya lah! Adik aku baru bersalin jadi akulah orgnya yg tolong tengok2 kan anak2nya yg 2 org tu.Yg baru lahir ni, lelaki.Erm...memang suka sakanlah adik dan adik ipar aku tu!.sbb yg lhr sblm ni perempuan.Aku ulangi, perempuan hehehe
Bila nak siap cerpen tu?. Aku janji kat diri aku, kalau blh nk siapkan dlm masa 2@3 jam dr sekrg hehe kononnya...kononnya lagi, nak siapkan dlm tmpoh 1 hari.Ya Lah tu? Ya Lah tu?.huhuhu Insya Allah.Tapi aku yakin aku dpt siapkn tapinya bukan terlalu yakin nanti tak menjadi pulak huhuhu segala isi perut cerpen tu dh ada dlm kepala, apa lagi rajin2 Lah keluarkan isi tu dan rajin2 Lah menaip ya!.Insya Allah.
okLah! Aku smbg nanti ya...sebab aku nak sudahkan cerpen aku tu! Insya Allah aku sambung lagi bicara ya! Ya ya jangaan tak ya! Hehehe salam buat semua berpisah kita sementara...alamak! lamanya tak dgr lagu nasyid, rindunya nk dgr.Jgnkan lagu nasyid, lagu2 berentak pop ke rap ke mmg dh lama tak ku dengari...kasihan dong! Huhuhu nak tahu sbb apa?. Hah! Tungguuuuuuuuuuuuuuuu... dan sila ambil nombor giliran anda hehehehe
Salam.Aku kembali.Syukur Alhamdulillah akhirnya siap juga cerpen aku.Ingatkan kena tangguh lagi kan?.Akhirnya dpt juga aku sdhkan. Dan...dalam beberapa jam lagi aku nak hantar cerpen tu ke sebuah majalah, Insya Allah.Kita sambung semula pasal tadi.Kenapa aku dah lama tk dgr lagu.Sebabnya senang je, sebab aku tak ada radioLah hehehe jwpn yg ckp mudah, terkena suda...korang yerk! hahaha
Selepas ni aku nak siapkn cerpen yg lain pulak dan sajak yg lain pulak utk dihtr ke majalah yg lain pulak.Ya Rabbi berapa byk pulak ni? Hehehe pulak dah? Hehehe YaLah aku kan penulis, kenaLah rajin.Nak tak nak, dah tu periuk nasi aku kenaLah rajin.Tak baik tak rajin tau! Hehehe SEKALi lagi syukur Alhamdulillah sbb akhirnya...aku slmt meLahirkan cerpen baru hahaha buat saspen je kan? Hehehe...Rencana tak tls ke?.Aku pun suka tls rencana, tapikan...dh lama juga aku tak tls rencana rupanya.Lps 1 rencana aku tersiar di sebuah majalah terbitan DBP aku dh langsung tak tls rencana lagi.Hampeh betul aku ni! Hehehehe Tetiba je semangat aku pulih pulak pagi ni...yes! u can do it!.
Lps ni kalau aku tak update blog aku, maknanya aku tak ada di KL, sebaliknya kalau aku terlalu rajin pulak aku update blog aku ni maknanya aku ada di KL Lah tu!huhuhuhu Insya Allah dlm musim cuti sklh ni, nak tak nak aku kena turun KL jugakkkkkkk.AdaLah sebabnya.Sebabnya?. Sebabnya apa? Sebabnya apa sebabnya aku tak akan beritahu sekrg, later on Lah ya!.huhuhu bknnya apa takut tak menjadi pulak, kang tak pasal2 aku jugak yg malu hehehe
OkLah aku permisi dulu ya misi2 semua (nurse pena-ayat sendiri.Ada ka?hehehe) hahaha aku joking je!.Aku nk undur diri dulu ya !(baik2 jgn tersalah undur, kalau tersalah undur silap2 masuk longkang pulak hehehe)
Take care semua dan slmt pagi dan salam.Aku nak zzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!!! ridsect gudnite heheheheheheheheh...

2 comments:

S. Rafidah H. Basri November 2, 2008 at 7:30 PM  

Salam ziarah untuk Salbie s.

Saya pun masih tergendala menyiapkan penulisan.:(

Semangat ingin menyudahkan cerpen saudari memang bagus!:)

Semoga berjaya dalam bidang ini.

Salbie S November 2, 2008 at 9:53 PM  

salam kak
terima kasih kerana sudi melawat saya di sini hehe
saya yakin akak boleh siapkan penulisan akak tu, Insya Allah.
Syukur Alhamdulillah sebab cerpen tu saya siapkn dan dh saya submit pun pada sebuah majalah.
Saya doakan akak juga berjaya dalam bidang tulis menulis ya...
salam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP