Thursday, June 4, 2009

128:ME(LUKIS) , (TULIS) , (LALUT)

Kisah 1


Aku mmg suka melukis tp taklah cantik sgt mcm Pak Jaafar Taib tu atau kartunis2 lain. Aku suka lukis kartun sebenarnya...selain kartun, aku suka lukis potret...aku ni kalau melukis ikut mood jugak, kalau rasa nk mlukis, habis krtas A4 jadi mangsa huhhuhu
Kdg2 tu, bila dh siap lukis, aku bagi kat kwn2...FOC bkn suruh bayar pn, jgn takut ar hihii
Jadi, kalau rasa nk dapat hadiah lukisan yg buruk dr aku, cpt2 bagitahu, tawaran masih dibuka. Eh! kalau namanya tawaran jadi tawar lah ek?hehehe aku nk tkar TAWARAN jd MANISAN , blh tak?heheheheh suka hati je...hihihihi

Ini antara lukisan yg aku prnh lukis, aku dh tepek kat blog dolu... (Pd sesiapa yg suka & berminat, blhlh tempah skrg...hahaha tempah maut)



Photobucket
Photobucket
Kisah 2
Aduhai...mss aku masih tergantung. Entah bila nk siap. Aku rasa macam nk gi berenang kat laut cina selatan je cari ilham. Hah! gila apa? Cari ilham? AKu takut aku tak dpt ilham tp dpt tenggelam huhuu Mcm mana tu?
Aku doa, cptlah aku siapkan nvl ni!.
Dan sebenarnya...aku takdepengalaman mnlis nvl, tapi aku cabar diri sndiri je utk mnlis. Berani krn benar je!hehehe Takut krna salah. Kalau salah, blh betulkn. Kan?kan?kan? hehehe
Photobucket
Kisah 3
Kalau takde idea tls nvl, aku tls sajak pulak hehehe senang cerita. Seblm tls cerpen, aku mulakn dgn mnlis sajak. Erm...kadang kala, sajak jadi tajak hahaha Mulalah nak edit itu ini. Kalau time aku ok...dlm satu hari 2 @3 buah sajak aku blh siapkan. Alhamdulillah. Aku bersyukur dgn bakat yang DIA kurniakan pada aku. Bila dh start mnlis, mulalah nk mnlis je sampaikn makanminum pun terabai...Hisy! hisy! hisy...
Kisah 4
Aku suka melalut. Erm...yalah tu kot? huhuhu
Dh pagi ni, kalau ada yg tak tdr lg, best gak melalut. Tadi aku dh melalut dgn azRIN...alahai...esk dia nk ke IPOH. Kat sapalah aku nak jamming melalut ek?
Oklah...jom me(lukis, tulis dan lalut) hihihi
S-saya
A-akan
L-lebih
A-ambil
M-masa
siapkan mss hukhukhuk

15 comments:

Lizabujang June 4, 2009 at 2:27 PM  

salam Bie.
kalau nak melalut ,cari akak. tapi ahad pagi sampai rabu akak di kl. so masa akak takde, kau melalutla sorang2. tapi make sure jgn depan org yg x tahu n tak kenal sapa kau...kang ada org menempah rumah bahagia nanti...sana banyak kosong tau Bie.

Mummy Hanan June 4, 2009 at 3:29 PM  

Salam Salbie,

Betul3x.... klau masa mood tu ada, apa2 yg kita buat semua k je...sma juga mcm akk, klau mood utk buat kerja skh tu ada, siap dik....
Akk pula klau tak de mood, akk layan meliat cd atau buka LP n berntenetlah...tp yg pnting sekali akk akan cari buku dan baca....
k lah..apalah yg akk melalut kat sini nie ye...hehehe..sja nak buat awak snyum..kan bagus akk buat org senyum..dpt juga pahala..hahahaha

asna cute June 4, 2009 at 6:14 PM  

Kak bie...
Novel apa y penah kak Bie tulis ek?? meh bgtau asna.. bley gak asna g beli. =))

asna cute June 4, 2009 at 6:15 PM  

Kak bie...
Novel apa y penah kak Bie tulis ek?? meh bgtau asna.. bley gak asna g beli. =))

Salbie S June 5, 2009 at 4:31 AM  

wassalam kak liza
amboi3 bab kutukan membina bagilah kat akk ek?hehe ya ar...saya tau, rumah bahagia byk kosong, kalau akk nk join da club silakan.Kita msk sama2 hahahaha

Wassalam Mummy
ya saya stju, saya pn suka kalau hr2 mood saya baik je sllu biar beres smua keje.Kalau takde mood, semua bnda jd malasssss...tp sebolehnya cubalah elakkan, kan?Ala...melalut yg membina hehe yalah kak, saya alwiz tersenyum kalau org buat lwk...hehehehe

Asna~br nk siapkn hehehe kalau nk tgu trbit, tgu bulan trbt atau matahari trbt ar hehehehehe

zara aluwi June 5, 2009 at 7:14 PM  

Salbie kamu talented, jadik xpose kan jangan pendam. Semoga berjaya.

Penabahari June 5, 2009 at 7:42 PM  

Salam Salbie,
Pak arap cepatlah novel terbit ya..Pak nak baca dan belaja pulak dari Salbie ap mcm boleh tak?

yginsaf4 June 7, 2009 at 6:16 PM  

pak jaafar taib pun dh nak pencen tewww.. perlukan pengganti kannns.. ehehe, salamms

Khar June 7, 2009 at 9:10 PM  

Salam, kalau teruja jemputlah mendaftar. : )

Salbie S June 8, 2009 at 5:53 AM  

ANtie Zara-Thx.InsyaAllah

Pak Pena~kihkih saya bdk baru bljr la Pak. Pak bljr je dgn yg dh pro.Saya ni apalah sgt.

yginsaf4~hehehe ya ke?alahai...saya ni jus suka2 je mlukis, tak sanggup nk jd mcm Pak JT tu hehe

Abg Khar~ya ya ya tgu tgu tgu hehehe

Fly June 8, 2009 at 5:05 PM  

salam, peh dasyat gak bila lu melukis yek taik2..

Salbie S June 8, 2009 at 5:38 PM  

wassalam bro
kihkihkih kihkihkih

Fly June 9, 2009 at 1:48 AM  

Salbie sory, coment sebelum ni bukan (taik2) tapi TABIK2 dengan lukisan lu huruf 'B" tertinggal sowiiiii heheeh

Salbie S June 9, 2009 at 6:22 AM  

wassalam bro
tu la pasal, aku jd confius dn terpusing jap kepala hehehehehe...tp aku tak kisah bro..manusia sering melakukn kesilapan. Bro tak sengaja pn, kalau sngaja tu mmg ar cari pasal dgn aku hhuhuh

zakiah June 9, 2009 at 8:23 AM  

Salam ukhuwah Ms Salbie

Cute betul blog Salbie ni...
Teruskan menaip manuskrip tu
moga bertambah banyak idea tu Insya ALLAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP