140:AL KISAHNYA...
Apa yang bagusnya? Hehehe Bukan bagus, tapi syukur Alhamdulillah. Mss nvl remaja aku diluluskan dan sesuai untuk diterbitkan. Baguslah tu kan.
Dan Sebenarnya;
Hari semalam, mss Novel Dewasa aku ditolak mentah-mentah hihihi yalah tu! suka main-main tau! hihihi Aik...org akan sedih kalau ditolak, tapi aku sebaliknya pulak.Hihihi sebenarnya mmg aku suka sangat kalau ditolak sbb aku dh tahu kenapa aku suka bila ditolak mss aku tu. Tak perlulah aku jelaskan sebabnya. Aku tak mahu memburukkan orang. Aku terima segalanya dengan hati yang terbuka. Teruk dan bagus.
Walauapapun, aku tetap aku, mahu teruskan perjuangan dalam bidang penulisan. Aku sanggup hadapi cabaran yang mendatang.
~STRESSED IS DESSERTS~hihihi best betul3 bila stressed. Lepas stressed blh mkn desserts. Korang faham tak ni. Baiklah! hihihi aku akan bagitahu, mungkin ada yg dh tahu kot. Maksud aku perkataan STRESSED kalau dieja terbalik akan jadi DESSERTS betul tak?. Yalah...stressed itu pd sesetengah org menyakitkan, menyusahkan, memeritkan dan pahit. Tapi pd aku sebaliknya, aku stressed sbb blh buatkan aku menjadi aku. Banyak fikir, kurang mkn, byk merenung diri. Bukankah selepas mengalami kepahitan kita akan merasa kemanisannya. So STRESSED IS DESSERTS itu betul sekali hihihi
6 comments:
go go chaiyok kak bie!!!
hari ni mungkin orang tolak karya tu, hari esok mungkin orang berrebut-rebut nak siarkan karya kak bie....
kihkihkih u sllu bg i semngat sampai ke Segamat.Mekasih, InsyaAllah doanya bgitulah.Lagipun itu seme sbg pembakar semangat utk i trskn usaha.Biarlh ditolak pn,i tak kisah,i terima dgn hati trbuka.Esokkn Masih Ada haha
Esok masih ada...benar..begitulah kata Jins Shamsudin. Semoga sukses mengiringi nak Bie.
Baiklah Pak Terima kasih byk2.Jins Shamsudin je kata, Pak tak kata ke?hahaha Pak pn byk bg semangat kat saya. Trima kasih
Salam Bie...tahniah dan jgn cepat putus asa. Cuba, cuba, cuba dan cuba100x lagi, ya
bie,nak berjaya bukan mudah. seiap kali jatuh, kita akan kutip pengalaman dan pengajaran. iulah proses 'pendewasaan'
Post a Comment